Radiusi: I çkyçur
Radiusi:
km Set radius for geolocation
Kërko

Ulja e informalitetit, biznesi dhe specialistët

∙ Kur Antiinformalitet 3 është në zbatim e sipër, biznesi i është përgjigjur një anketimi mbi shkaqet që kanë nxitur aktivitetin e parregulluar ligjor në sektorët e tyre, por edhe në përgjithësi. Të renditura njëra pas tjetrës, biznesi konsideron se që nga zbatimi i procedurave tatimore tek fragmentarizmi i sistemit apo cilësia dhe qëndrueshmëria e […]

Nga veprimtaria e Portit

Tragetet 2017: Më shumë se 825 mijë ton mallra, mbi 73 mijë kamjonë dhe trajlerë Gjatë vitit 2017 tragetet e linjave Durrës-Bari dhe Durrës-Ankona-Trieste e kthim, së bashku me udhëtarët dhe autoveturat, kanë transportuar 73.424 kamjonë dhe trajlerë me 825.506 ton mallra të ndryshme. Nga të dhënat e Sektorit të Statistikave në APD, mësohet se […]

Mirë dhe jo mirë në Bashkinë Durrës

Regjistroni më vete hotelet Një lajm i mirë për mbi 100 hotelet, të cilat operojnë në  territorin e Bashkisë Durrës. Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve u ka bërë thirrje bizneseve që ushtrojnë aktivitet në disa fusha, përfshirë edhe struktura akomoduese, që të regjistrohen në Qendrën Kombëtare të Biznesit si persona të tatueshëm më vete, duke […]

Dhoma 2018

Analiza e performancës gjatë vitit të kaluar dhe plan koncepti i veprimtarisë si dhe perspektivat e Dhomës për këtë vit kanë qenë objektivat kryesore të mbledhjes së Asamblesë, zhvilluar javën e fundit të vitit që lamë pas. Gjatë vitit 2017 Dhoma arriti të ketë vetëm 296 antarë, biznese vullnetare që e mbështesin financiarisht atë dhe […]

Përse Turqia (1)

1. Është një ekonomi në rritje Turqia është ekonomia e 17-të në botë (sipas të dhënave të Bankës Botërore) me një PBB I cili është trefishuar nga viti 2006 deri në vitin2016, duke kaluar nga 231 në 857 miliardë USD. Rritja ekonomike është stabël, me një normë mesatare vjetore të zhvillimit të PBB-së reale prej […]

Gati 20 milionë euro për bujqësinë: Ja skema

Qeveria ka prezantuar së fundi skemën e re mbështetëse nga një fond prej 20 milionë eurosh, që synon që t’i japë zgjidhje rritjes së eksporteve bujqësore. Skema do të mbështesë të gjithë ato produkte bujqësore që kanë peshë në shportën totale të eksporteve, afrimit të sa më shumë fermerëve në organizma të përbashkët dhe politikat […]

6 minuta për të pushtuar klientin

Të jesh hotelier në ditët e sotme nuk është aq e thjeshtë, e megjithatë nuk mjafton më! Shërbimi i klientëve, plotësimi i kërkesave të vecanta, pastërtia dhe higjena, kontabiliteti, menaxhimi i disponueshmërisë, ndryshimi i çmimeve e shumë të tjera nuk mjaftojnë më. Interneti dhe Software tashmë kanë pushtuar botën. Dhe kjo martesë me zhvillimin e […]

Lajme shkurt

Në Shqipëri mungojnë incentivat fiskale Shqipëria është i vetmi vend në rajon që “vuan “për incentiva në taksa, në funksion të rritjes së investimeve të huaja direkte. Një analizë e fundit e Konferences se Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin e Tregtisë dhe Këshillit Rajonal për Bashkëpunim, të titulluar “Vlerësimi i Politikave të Investimeve në Europën […]

Lartë

You Might Be Also Interested In: