Radiusi: I çkyçur
Radiusi:
km Set radius for geolocation
Kërko

Stuhia me emrin TVSH

Tatimet “kërcënojnë” Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, ka konstatuar një shtim të numrit të aplikimeve pranë sporteleve të QKB, të cilat në thelb kanë përfshirjen në skemën e TVSH (Tatimi mbi Vlerën e Shtuar). Këto aplikime kanë qenë kryesisht për çregjistrim apo pezullim të aktivitetit nga tatimpagues që janë penalizuar për shkelje të ndryshme nga […]

Lajme shkurt

Qeveria gjen “paratë” për hekurudhën Durrës-Tiranë Gjendja mjerane e hekurudhës Tiranë-Durrës pritet të ndryshojë shpejt me sigurimin e plotë të fondeve për rehabilitimin e saj. Qeveria ka miratuar grantin efundit prej 35,4 milionë euro financim nga donatorët e huaj, i cili do t’i hapi rrugë dhe punimeve në terren. Këto mund të nisin në pranverë […]

Ballkani Jugperëndimor, lëviz dhe nuk lëviz

Ballkani Jugperëndimor, lëviz dhe nuk lëviz Dhomat e Tregtisë: “One Stop Shop” për Ballkanin Jugperëndimor Dhomat e Tregtisë së gjashtë vendeve të rajonit të Ballkanit Jugperëndimor janë mbledhur së bashku për të zhvilluar një platformë të re, e cila do të ofrojë shërbime me një ndalesë për investitorët e huaj. Platforma, e cila pritet të […]

Tregtia Ndërkombëtare-4, Përse Maroku (I)

Përse Maroku (I) Është një treg në rritje Në pjesën e parë të vitit të kaluar, ekonomia marokene regjistroi një performancë të mirë, me një normë rritje prej  4.1% në fund të 2017 dhe një menaxhim të rregullt të bazave ekonomike. Shkalla e rritjes parashikohet të vazhdojë të jetë 3.3-3.6% deri në fund të vitit […]

Mundësi biznesi

Agjencia ITA, Seksion i Ambasades Italiane per shkembimet tregtare dhe investimet, ka kenaqesine t’ju prezantoje kompanine, E-Style Srl nga Barletta e italise, e cila eshte e specializuar ne krijimin, prodhimin  dhe kerkimin e  te gjithe pjeseve  dhe materialeve per prodhimin e veshjeve dhe kepuceve, cantave dhe rripave. Kjo firme aktualisht eshte e interesuar te bashkepunoje […]

Përse Turqia (III)

                      Çfarë mund të shesësh Makineri dhe pajisje Ky sektor përfaqëson zërin më të rëndësishëm në Importet Turke (mbas disa artikujve të përdorimit të gjerë). Ndër furnitorët kryesorë gjenden Italia sidomos përsa i përket makinerive për përpunimin e tekstileve, atyre për agrikulturën, për përpunimin e […]

Aftësia e kufizuar, aspak paaftësi

Organizata CoDe Albania – Coherent Development Albania po zbaton në Durrës, projektin me titull “Aftësia e kufizuar nuk është paaftësi. Zhvillim ekonomik përfshirës”, kushtuar 100 të rinjve të moshës 19 -34 vjeç, me aftësi të kufizuar. Projekti financohet nga GIZ, Progami ProSEED. Ai synon të mbështesë fuqizimin social ekonomik të të rinjve me aftësi të […]

Lajme shkurt

Qeveria “ndan” parâ edhe për peshkatarët, ja kush përfiton Qeveria ka miratuar në mbledhjen e fundit kriteret bazë që do të përdoren për përcaktimin e sektorëve që do të mbështeten në bujqësi dhe masën e financimit të tyre. Fondi i miratuar në buxhetin e vitit 2018  do të përdoret për: a) rritjen e konkurrueshmërisë së […]

Shtyhet për dy vjet liberalizimi i energjisë

83 bizneset që furnizohen në tensionin 35 kv, ishin paralajmëruar se deri në fund të muajit shkurt duhet të shkëputeshin nga furnizimi me energji nga Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) dhe të gjenin një furnizues alternativ në tregun e parregulluar. Kjo lëvizje erdhi në kuadër të procesit të liberalizimit të energjisë,  i cili […]

Nga veprimtaria e Portit

Anijet dhe tragetet, afro 220 mijë ton mallra më shumë se sa në vitin 2016 Gjatë vitit 2017 në anijet dhe tragetet që shfrytëzojnë portin e Durrësit janë përpunuar afro 3.7 milion ton mallra të ndryshme, ose 220 mijë ton më shumë se sa në vitin paraardhës. Nga të dhënat e Sektorit të Statistikave mësohet […]

Lartë

You Might Be Also Interested In: