Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Energjia elektrike për bizneset

Qeveria duket se është duke punuar “me dy turne” për të siguruar liberalizimin e tregut të energjisë elektrike, për të gjithë ata konsumatorë të mëdhenj që aktualisht furnizohen nga rrjeti 35 kilovolt. Ndërkaq, Qeveria dhe OSHEE kanë lajmëruar më shumë se 70 subjekte që të marrin masa për të gjetur në treg energjinë elekterike pë […]

Porti Detar

Thjeshtimi i proçedurave për udhëtarët e automjetet me tragete: kryefjala e Takimit të parë mes drejtuesve të porteve të Durrësit dhe Barit Drejtori i APD, Artjan Qirici; Presidenti i ASP MAM, Ugo Patroni Griffi dhe Adrian Haskaj, Konsull i Pergjithshëm i Shqipërisë në Bari Shkurtimi i kohës së shërbimit dhe thjeshtimi i proçedurave portuale për […]

Interreg Med dhe turizmi

Dy projekte kushtuar dy tipeve të reja të turizmit, atij të sektorit të jahteve dhe atij të peshkimit turistik po mbështeten tashmë në Durrës nga programi Interreg Med i Bashkimit Europian. Projekti i parë, i titulluar iBLUE, po zbatohet nga Dhoma e tregtisë dhe Industrisë Durrës, me partnerë nga Italia, Kroacia (2), Franca, Spanja (2), […]

Porti i Peshkimit, më në fund i peshkatarëve

Pas peripecish që zgjatën gati një vit e gjysëm, Porti i Peshkimit u çlirua nga pushtimi i jahteve, të cilat kanë gjetur strehë të përkohëshme në disa qoshe të kalatave të Portit Detar. Ndërkohë, duhet t’i bashkohemi gëzimit të peshkatarëve, të cilët arritën të ankoronin anijet e tyre vetëm pak ditë para stuhive të kohëve […]

Inçenerimi pa diferencim, një vetëvrasje ekonomike dhe fizike (1)

Ngritja e tre inçeneritorëve në Elbasan, Fier dhe Tiranë ka qenë kohët e fundit tema kryesore e diskutimit nga politika, media dhe sipërmarrja ricikluese. Meqë këto investime do të ishin me pasoja shumë të rënda për industrinë ricikluese, po parashtrojmë në vijim gjykimet mbi këtë situatë të zotit Iljaz Mehmeti, njëri nga përfaqësuesit më aktivë […]

Informacion mbi Tregjet e Huaja: Libani (II)

Ky informacion është marrë i azhornuar nga një Ambasadë e huaj. Dhoma e boton këtë artikull si model të informacionit që sistemi i Dhomave të Shqipërisë do të kërkonte nga sistemi i Ministrisë së Jashtme (Ambasada, Përfaqësi të Huaja në vend dhe jashtë, Agjenci etj) në kuadër të zhvillimit të diplomacisë ekonomike. Treguesit e konkurrueshmërisë […]

Lajme shkurt

Koncesioni për shërbimet detare, kërkohet anulim në gjykatë Koncesioni për shërbimet detare, i shpallur nga ish-Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe i mbyllur me një ofertë fituese prej 238 milionë lekësh të kompanisë Anijet e Shërbimit Detar, ka përfunduar në Gjykatën Administrative të Apelit. Romano Port sh.a, e cila kundërshtoi procedurën qysh në fillimet e […]

OSHEE ndahet në tri pjesë, po çmimi?

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka lajmëruar se Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike pritet të ndahet në tre kompani, sipas kornizës ligjore të miratuar që përfshin modelin e ri të tregut. Tre kompanitë e krijuara do të jenë: OSHEE, Operatori i Sistemit të Shpërndarjes dhe Furnizuesi i Shërbimit Universal dhe së treti. Detyra për […]

Mjaft më vendeve të para për të keq!

Ja vlen gjithnjë të përsërisim thënien e poetit Hajne: “I virtutshëm mund të jesh edhe tek pullë, ndërsa vesi i do të paktën dy veta”. Gjermani i famshëm mund të na ndihmonte të kuptojmë më thellë konstatimet vijuese mbi korrupsionin. Shqipëria shënon në dy vitet e fundit nivelin më të lartë në rajon sa i […]

Interesim i madh, bujqësi e vogël (2)

Bujqësia, një sektor prioritar! Ky informacion lakonik është nxjerrë nga programi ekonomik me 21 objektiva i shpallur nga Qeveria “Rama 2” për vitet 2017 – 2021. Me këtë vlerësim për këtë sektor, iu drejtuam për një intervistë zotit Enver Isufi, i cili mban titullin Professor Assistent Doktor për bujqësinë. Pasi ka shtjelluar idenë e tij […]

Top

You Might Be Also Interested In: