Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Nga veprimtaria në Portin e Durrësit

Tre anije me afro 59 mijë ton qymyr dhe çimento në një javë  6 tetor 2017 Sot në mbëmje në radën portuale pritet anija “Yanning Sea” me gjatësi 190 metra, e cila do të sjellë nga Houston (Teksas-SHBA) një sasi prej 24.193 ton qymyr, porosi e kompanisë kosovare “Lab Oil”. Që nga fillimi i javës […]

Lehtësime, më shumë për të mëdhenjtë

Hotelet me katër dhe pesë yje nuk do të paguajnë tatimfitim për një periudhë 10 vjeçare, nëse arrijnë që të përfitojnë statusin special. Është ky propozim një nga nxitjet më të mëdha fiskale që qeveria ka vendosur që t’u japë investitorëve të ardhshëm në turizëm. Turizmi pa taksa, por vetëm për ata që s’kanë ardhur ende. […]

Vendorët me sytë tek prona dhe biznesi

Një ndryshim thelbësor për taksën mbi pronën, praktikisht “ndërtesat”, është miratuar së fundmi nga Qeveria. Baza e kësaj takse nuk do të jetë më sipërfaqa, por vlera e tregut të vetë ndërtesës. Kështu, në Paketën Fiskale të vitit 2018, të propozuar nga Qeveria, është përcaktuar që taksa e pronës për ndërtesën e banimit të jetë […]

Kur ka treg…

Investojm kur ka një treg …. Kur flitet për tregjet e mallrave dhe të shërbimeve në përgjithësi, gjithmonë merren në konsideratë dy mendimtarë të mëdhenj, Smith dhe Kejnes. I pari ngul këmbë se “duar të padukshme” vetërregullojnë tregjet, pa nevojën e ndërhyrjes së askujt. Ndërkohë, i dyti mbron idenë e ndërhyrjes së shtetit në momente […]

Paketa Klima e favorshme për biznesin

Dhoma ka riformatuar sërish portofolin e shërbimeve të saj në 5 Paketa të mëdha, në mbështetje të një performance më efektive dhe më efiçente për biznesin. Në veçanti, Tregtia Ndërkombëtare është konceptuar e ndarë në 5 nënpaketa të tjera. Paketat përfshijnë mjaft shërbime të reja të standardit të atyre që ofrojnë Dhomat Europiane. Në vijim […]

PËRSE LIBANI?

Libani karakterizohet nga një ekonomi tregu kryesisht e hapur, e cila bazohet mbi shkëmbimin e të mirave dhe shërbimeve. Ajo gjithashtu historikisht ka shërbyer një si platformë e privilegjuar për aksesimin ndaj tregjeve të të gjithë zonës së Lindjes së Mesme. Ka disponibilitetin e burimeve njerëzore të kualifikuara, të cilat janë zhvilluar në një ambient […]

Lajme shkurt

Kujdes, po afron data e mbledhjes me forcë të detyrimeve të papaguara Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka sinjalizuar përsëri tatimpaguesit lidhur me zbatimin e procesit të fshirjes së detyrimeve tatimore me kusht. Sipas DPT-së, ka hyrë në një fazë të rëndësishme zbatimi i ligjit “Për pagesën dhe fshirjen e pjesshme të detyrimeve tatimore, doganore, […]

Një treg modern i energjisë elektrike?

Dy lajme të mira për zhvillimin e mëtejshëm të sektorit elektroenergjetik shqiptar: a) programi dhe planet e qeverisë së re për investime të mëdha në këtë sector dhe b) vendimi i ERE për çmimin e blerjes së energjisë së prodhuar nga burimet fotovoltaike dhe ato oleoike. Së pari, në detaje nga prezantimi në Kuvend i […]

Një inspektoriat tepër i fuqishëm

Është mbyllur tashmë diskutimi i palëve të interesuara mbi draft-ligjin për ngritjen e Inspektoriatit Shtetëror Qendror. Siç mund të kuptohet lehtë edhe nga skema shoqëruese, ky inspektoriat do të ketë kompetencën të koordinojë pothuaj të gjitha llojet e kontrolleve dhe inspektimeve të sotme. Shkurt, kemi të bëjmë me nje super-organ tepër të fuqishëm, i cili […]

Profili I Tropikal Resort

Tropikal Resort është një hotel resort gjigand që ndodhet në qytetin e Durrësit, Shqipëri. Ka një hapësirë të madhe të gjelbër dhe natyrë të bukur. Plazhi privat dhe pishina e bukur, kopshti i mirëmbajtur dhe i lulëzuar, ku nuk mungojnë dhe pemët tropikale karakteristike e bëjnë unik këtë resort në zonën e Durrësit, por ai […]

Top

You Might Be Also Interested In: