Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës merr pjesë në eventin: Adriatic Start- up School

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës merr pjesë në eventin: Adriatic Start- up School
Njoftime

Me datë 26-27 Qershor 2019, Kryetari i Dhomës Z. Alban Isteri dhe Sekretaria e Dhomës Znj. Brizida Hoxha morën pjesë në takimin e organizuar ngaFondacioni Marche dhe Ecapital Culture-Adriatic Start-up School i cili u zhvillua në Ancona- Itali.

Forumi AIC dhe Dhoma e Tregtisë e Rajonit Marche kanë bashkëpunuar që nga fillimi në projektin Ecapital Culture- Adriatic Start up School, e cila është dizenjuar dhe promovuar nga Fondazioni Marche.

Në fokus të këtij eventi ishte inkurajimi i krijimit e bizneseve të reja në fushën e industrisë së kulturës me qëllim promovimin e trashëgimisë kulturore të makrorajonit Adriatiko-Jonian. Rajoni Adriatik-Jon ka potencial të madh për të zhvilluar biznese konkurruese dhe inovative krijuese dhe kulturore.

Gjithashtu, u promovua modeli i shkollës së biznesit që funksionon prej disa vitesh në Ancona,  Adriatic Start-up School. Në këtë event u bënë prezantime të shkurtra të ideve të biznesit nga studentët, të rinjtë të ardhur nga makrorajoni Adriatiko- Jonian, përfshirë edhe të rinjtë shqiptarë që kishin ndjekur këtë shkollë. U paraqitën praktikat më të mira dhe historitë e tyre të suksesit të bizneseve që ato kishin ngritur në vendet e tyre.

Megjithatë, në mënyrë që të arrihen rezultate më të mira dhe promovuar trashëgiminë kulturore bazuar në sipërmarrjen e re, një përfshirje më e madhe e aktorëve të zonës Adriatik dhe Jon është e nevojshme. Kjo ishte mundësi mjaft e mirë për të diskutuar dhe ndarë mënyrat e bashkëpunimit të Forumit AIC dhe Dhomave të Tregtisë të rrjetit të saj, duke filluar nga anëtarët e Bordit Drejtues, me përfshirjen e aktorëve lokalë të secilit territor.

 

 

Shpërndaje këtë lajm
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin