Durres Container Terminal SH.A synon që të ketë një impakt pozitiv në ekonominë e Republikës së Shqipërisë duke siguruar kënaqësinë e klientëve me anë të stafit të kualifikuar, makinerive moderne dhe sistemit të automatizuar të terminalit.
Qëllimi i Durres Container Terminal SH.A. është që të operojë terminalin e konteinerëve në një mënyrë efiçente nëpërmjet stafit dhe makinerive të kualifikuara. Për më tepër, DCT po investon që të kthehet në një nga terminalet më të rëndësishëm të konteinerëve në Detin Mesdhe. Duke pasur parasysh që terminali ka një rol strategjik në rajon, DCT-ja përpiqet vazhdimisht që të përmirësojë dhe të zhvillojë shërbimet ndaj klientëve.

 SHËRBIMET

  • Shkarkim/Ngarkim/Lëvizje Konteinerësh
  • Pozicionim Konteinerësh Heqje-Vënje Ganxhash
  • Furnizim me Energji Elektrike për Kontrollin e Temperaturës së Konteinerëve
  • Magazinim Konteinerësh
  • Lëvizje Ekstra të Konteinerëve Bosh/Plot në Shesh
  • Peshim i Konteinerëve
  • Pastrim i Konteinerëve

TË DHËNA RRETH TERMINALIT

Kapaciteti i Terminalit                   3000 TEU

Kapaciteti Përpunues Vjetor         180.000 TEU

Sipërfaqja e Terminalit                 64.000 m2

Gjatësia e Molit                             308 m

Thellësia e Molit                             8.5 m

Kanali Hyrës                                   8.2 m (Në kushte sigurie)

Vinça                                              4

MJETET PËRPUNUESE TË TERMINALIT

VINÇAT

Lloji/Prodhimi      Kapacitet Mbajtës              Kapacitet Mbajtës i dyfishuar          Njësi

Fantuzzi MHC 115             63 Ton                                      Jo                                        1

Fantuzzi MHC 200             120 Ton                                    Jo                                        1

Gottwald HMK 7408          100 Ton                                    Po                                       1

TEREX MHC 5150            150 Ton                                    Po                                       1

MJETE TË TJERA PËRPUNUESE

Mjetet                                                                  Njësi

Reach stacker (Fantuzzi/Kalmar)                        5

Pirunj/Forklift (Fantuzzi)                                     1

Mjete të Transportit brenda Terminalit                 5

Priza Frigoriferike                                                200

 VOLUMI VJETOR

Gjatë periudhës së privatizimit në vitin 2013, me anë të investimeve, ka patur një rritje prej 30% të volumeve.

 

Opening Hours

Monday

08:30 – 17:00

Tuesday

08:30 – 17:00

Wednesday

08:30 – 17:00

Thursday

08:30 – 17:00

Friday

08:30 – 17:00

Saturday

-

Sunday

-

Address

Our Address:

Porti Durres

GPS:

41.3149528, 19.4572258

Email:
Web:
Contact Owner
Plan My Route