Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Kush (nuk) do (nuk) na dëgjon

Gjashtë artikujt e risjellë në vijim shprehin publikisht “zërin” e Dhomës për çështje të rëndësishme të zhvillimit ekonomik dhe shoqëror të vendit, por edhe të qarkut Durrës. Për to ka pasur mjaft reagime pozitive dhe mbështetëse, sikundër edhe shumë heshtje. Në të vërtetë, shumë nga çështjet e ngritura në këto artikuj kanë vlerë, edhe pse […]

Kredia e “butë” italiane në Durrës

Përse quhet e “butë”, përse quhet italiane? A është thjesht një reklamë e radhës apo kjo kredi funksionon realisht? A janë të interesuara bankat ta lëvrojnë këtë kredi? Këto ishin pyetjet kryesore, të cilave u dha përgjigje të plotë trajnimi i zhvilluar javën e fundit të shtatorit, në ambjentet e hotel “Palace”, në Plazhin e […]

Polakët në Durrës

Autoriteti Portual Durrës mikpriti sot një grup përfaqësues nga Dhoma e Tregtisë Polake dhe deputetë nga Grupi parlamentar Poloni – Shqipëri. Takimi, i organizuar nga Dhoma e Tregtisë së Durrësit me mbështetjen e APD, u zhvillua në Sallën e Trajnimeve, në prani të një grupi biznesmenësh nga Durrësi. Të pranishmit i përshëndeti znj. Sonila Toska, […]

Dixhitalizimi i Dhomave dhe i Sipërmarrjes shqiptare

Në mesin e majit shtator, në hotel “Tirana International” u zhvillua një seminar shumë domethënës për Dhomat e Tregtisë në Shqipëri . Ai u organizua dhe u financua nga TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange), një instrument i fuqishëm i Komisionit Europian.  Seminari u mbështet nga Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipëri […]

Mbyllet një sezon turistik

Cilat janë dukuritë që u vërejtën dhe zgjidhjet e propozuara Në pothuajse dy dekadat e fundit, aktorët kryesorë, biznesi, qeveritarët, apo edhe media kanë folur për rëndësinë që duhet të marrë turizmi në zhvillimin ekonomik të vendit tonë. Nuk kemi qëllim të analizojmë rrugën e shtrembër 20-vjeçare të zhvillimit të paplanifikuar të turizmit, e cila […]

Ulja e pragut të TVSH nuk rrit të ardhurat

Në fillimin e këtij viti Qeveria Shqiptare ndërmori një nismë që të ndryshonte pragun e rregjistrimit në tatimin mbi vlerën e shtuar. Ndryshimi ligjor u bë aktiv në muajin prill 2018. Nuk kishte ndonjë studim, as ndonjë analizë se sa sipërmarrje do të ndryshonin përgjegjësinë tatimore ekzistuese. Nuk kishte asnjë studim dhe as observim se […]

Përmirësimi i klimës së biznesit

Janë plotë 81 propozime të dala nga takimet sektorale me sipërmarrjen shqiptare, që i janë paraqitur qeverisë shqiptare për t’i marrë parasysh në hartimin e politikave të saj ekonomike dhe fiskale. Por vetëm 32 prej tyre janë marrë në konsideratë nga autoritetet. Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes pas 9 tryezave sektoriale me biznesin […]

Lajme shkurt

Ulen huatë, ulet edhe kthimi i huasë Pesha e huave që nuk janë kthyer në afat, ndaj totalit të kredisë ka shënuar sërish rritje në muajin korrik. Sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, huaja që nuk kthehet për të paktën tre muaj në banka ishte 13.36%. Në raport me dhjetorin 2017, kur ky tregues zbriti […]

Projektet prioritare strategjike të Qeverisë

Ja çfarë mund të përfitojë biznesi vendas Qeveria shqiptare, nëpërmjet Komitetit të Planifikimit Strategjik, ka përzgjedhur 143 projekte prioritare publike, të cilat kushtojnë 13.7 miliardë euro, sipas burimeve zyrtare nga Ministria e Financave. Kjo paketë e miratuar përbëhet nga projekte dhe përfshin sektorët: (a)-Transporti (rrugor, hekurudhor, detar, ajror); (b) Energjia (Transmetim, efikasiteti i energjisë); (c) […]

Top

You Might Be Also Interested In: