Shoqëria ROMANO PORT sh.a. është themeluar ligjërisht në 28. tetor. 2003 nga aksioneret e saj.
Qëllimi dhe vazhdimësia e kësaj shoqërie në marrëdhënie me shtetin Shqipëtar është ndërtimi, shfrytëzimi i një Porti për shkarkimin e lëndëve djegëse dhe LPG – së, sipas të gjithë dispozitave dhe ligjeve në fuqi.

Ky planifikim ka qenë për këto arsye :

Importet e naftës dhe LPG – së janë rritur shumë shpejt

Përfundimi i afatit të depozitave të naftës në portin e Durrësit.

 

Ky Port ndodhet 6.5 km në veri tëqytetit të Durrësit.
Depozitat e naftës nuk janë aktivitet i parashikuar i Romano Port. Ky aktivitet do të kryhet nga importues / shpërndarës të ndryshëm. Aktualisht në zonën e Porto Romanos, kanë ndërtuar depozitat e naftës me kapacitet 20.000 m3 dhe depozitat e LPG – së me kapacitet 10.000 m3, respektivisht kompanitë Rira Oil dhe Inter Gaz, si dhe po vazhdojnë punimet për ndërtimin e depozitave kompanitë e tjara si: ELDA, KASTRATI, ANOIL, TACI – OIL.

Terminali mund të përpunojë kapacitete maksimale të anijeve dhe operimin e duhur për 9000 ton LPG si dhe 16.000 ton nafte.

Address

Our Address:

700 m Veriu I Hidrovorit , Porto Romano, Durrës

GPS:

41.3806773, 19.4235428

Plan My Route