Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Durrës më datë 28-29/09/2021 në Ankona-Itali, kishte një seri takimesh mjaft të rëndësishme.

Për herë të parë që nga fillimi i pandemisë dhe që nga zgjedhja e tij si President i Forumit të Dhomave të Tregtisë Adriatik dhe Jon, Presidenti Joze Tomas takoi tre nënkryetarët Gino Sabatini, Alban Isteri dhe Pavle Radovanovic, dhe Sekretarin e Përgjithshëm Michele De Vita. Në këtë takim u bisedua mbi iniciativat dhe aktivitetet e Forumit AIC në 2 vitet e ardhshme.

Programi kishte një seri vizitash, duke përfshirë ndërtesat e Rajonit Marche, ku Presidenti dhe Nënkryetarët u takuan me Francesco Acquaroli, President i Rajonit Marche dhe Umberto Trenta, këshilltar i Rajonit Marche për Makro-rajonin Jonian të Adriatikut.

Në Sekretariatin e Përhershëm të Nismës Adriatiko-Joniane, Presidenti dhe Nënkryetarët u takuan me Ambasadorin Fabio Pigliapoco, Shef i Sekretariatit të Përhershëm të Nismës Adriatiko-Joniane.

Delegacioni më pas vizitoi selinë e Universitetit Politeknik të Marche, ku u takua me Rektorin Prof. Gian Luca Gregori dhe Sekretarin e Përgjithshëm të UniAdrion Andrea Perna.

Shumë çështje të rëndësishme u vendosën në qendër të këtyre dite takimesh:

Mundësitë e ardhshme të zonës Adriatik Jon për bizneset
Turizmi
Lidhshmëria në Makro-rajon
Presidenca e AII / ESUAIR Shqiptar, e cila do të shohë përfshirjen tani të konsoliduar të 3 Forave
Aktivitetet e ardhshme që do të përfshijnë Forumin e Universiteteve dhe Dhomave të Tregtisë, siç është Projekti për zhvillimin e praktikave në zonën Adriatik Jon, duke përfshirë studentë nga universitetet e rrjetit Uniadrion dhe kompani në Dhomat e Tregtisë të rrjetit të Forumit AIC.