Njoftim për shtyp !

Sot në ambjentet e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Durrës u zhvillua mbledhja e Kryesisë se Dhomës, marrë shkas nga situata e jashtëzakonshme e shkaktuar nga tërmeti i 26 Nëntorit.

Tërmeti i datës 26 ishte vërtet shumë i fortë dhe dëmet që shkaktoi të jashtëzakonshme si në njerëz dhe biznese. Patjetër edhe sfida e përballimit të këtyre dëmeve do të jetë vërtet e vështirë, por sado e vështirë që të jetë, sado punë të duhet, së bashku do t’ia dalim. Jemi te bindur që do t’ia dalim të rindërtojmë Durrësin, çdo banesë e ndërtesë të shembur e çdo biznes të dëmtuar.

Çështjet kryesore që u shtjelluan në këtë mbledhje ishin :

  • Referuar situates aktuale të krijuar, Dhoma e Tregtisë  dhe Industrisë Durrës ka krijuar një fond solidariteti për t’i ardhur në ndihmë familjeve dhe bizneseve të prekura nga kjo dukuri, duke hapur një numër llogarie si më poshtë:

INTESA SAN PAOLO BANK – ALBANIA

DHOMA E TREGTISË & INDUSTRISË DURRËS NDIHMË SOLIDARITETI PËR TË PREKURIT NGA TËRMETI

NR.LLOGARIE/ACCOUNT:                51002931803

IBAN:                                                   AL24208120160000051002931803

MONEDHA/CURRENCY                     EUR

SWIFT_ CODE:                                    USALALTR

  • Evidentimi i dëmeve ekonomike që kanë pësuar bizneset
  • Mundësitë e rikuperimet dhe rifillimin e punës sa më shpejt të jetë  e mundur.
  • Lehtësira fiskale për bizneset në Qarkun Durrës deri në pezullimin për një afat të caktuar të detyrimeve fiskale.
  • Ngritja e një grupi pune me ekspert të fushës juridike dhe ekonomike për përcaktimin e rrugëve sa më të përshtatshme për të lehtësuar e ndihmuar biznesin në këtë situatë të jashtëzakonshme. Propozimet që do të ngrihen nga ky grup pune do ti përcillen Ministrisë së Financave.
  • Organizimi i një Forumi të hapur biznesi ku të jenë të ftuar përfaqësues të institucioneve qëndrore  e lokale si dhe bizneset e Qarkut Durrës.

Si rezultat i realizimit të këtyre masave, do të kishim një lehtesim e përmirësim të situates së bizneseve.

Vërtet shteti mund të arkëtojë më pak në buxhet nga detyrimet tatimore në Qarkun Durrës, por kjo gjë është shumë e nevojshme në situatën e krijuar.

Forcat politike do të kenë edhe një herë rastin të tregojnë se janë pro biznes dhe po ashtu t’u japin qytetarëve durrsakë mundësinë dhe besimin për rifillimin e jetës, aktivitetit ekonomik të qytetit si dhe kthimin e gjendjes se jashtëzakonshme në normalitet.