Takim në kuadër të iniciativës AI – NURECC

Në datën 19.11.2019 Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës, u përfaqësua nga Znj. Brizida Hoxha (Sekretare e Përgjithshme e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Durrës) dhe Znj. Erida Mane (Koordinatore e Kryetarit dhe Përgjegjëse për Marrëdhëniet Ndërkombëtare dhe Projektet) në Forumin e të rinjve të rajonit Adriatiko-Jonian, të organizuar në Europe House, Tiranë.
Ky event u organizua në kuadër të iniciativës AI – NURECC
Fokusi i këtij takimi ishte nxitja e krijimit të sipërmarrjeve të reja dhe inovatore në fushën e kulturës në Makrorajonin Adriatiko – Jonian, forcimi i trashëgimisë kulturore të rajonit  Adriatiko – Jonian. 
Qëllimi i eventit konsiston në rritjen e aftësive dhe njohurive të të rinjve, studentëve dhe shoqërisë civile në hartimin e projekteve të zhvillimit territorial, nënvizimin e mundësive tëpashfrytëzuara të disponueshme përmes programeve të financimit të BE-së, kombëtare dhe rajonale, shkëmbimine praktikave më të mira. Mbështetja e aktiviteteve të rrjetit të aktorëve dhe sinergjive innovative midis universiteteve, autoriteteve rajonale e lokale dhe përfaqësuesve të sektorit të biznesit, dhe shkëmbimi i rekomandimeve në lidhje me një axhendë të mundshme për të rinjtë me vendimmarrësit dhe palët e interesuara përkatëse të EUSAIR.
Në këtë event të pranishëm ishin Z. Blendi Klosi – Ministër i Turizmit dhe Mjedisit, Z. Erion Veliaj – Kryetar i Bashkisë Tiranë, si dhe ideues të kësaj nisme të cilët diskutuan dhe hodhën ide rreth kësaj nisme.

Shpërndaje këtë lajm
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin