Vizitë e Presidentit të Dhomës së Tregtisë së Janinës në Durrës

Një vizitë në Durrës u zhvillua nga Kryetari i Dhomës së Janinës Dr. Dimitrios Dimitriou i shoqëruar nga këshilltari i jashtëm i Dhomës për komunikim dhe marketing, z. Konstantinos Kiritsis.
Programi i takimit përfshinte përveç një vizite në Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë Durrës dhe një takim me CEO e portit të qytetit.
Drejtori i Përgjithshëm Z. Pirro Vengu, pasi vazhdoi të përditësojë situatën aktuale të portit të Durrësit, prezantoi projektin e ri me krijimin e një marine private në portin e vjetër dhe krijimin e një komerciale të re me kapacitete që mund të shfrytëzohen edhe bizneset në zonën e gjerë të Epirit.
Në takimin, i cili u mbajt edhe në prani të Kryetarit të Dhomës së Durrësit, z. Alban Isteri, z. Dimitriou vuri në dukje “çfarë duhet për zonën e Epirit me akset e reja rrugore dhe me diskutimin që po zhvillohet për një lidhje më e gjerë në vitet në vijim mundësisht nëpërmjet hekurudhës për të analizuar të gjitha ato mundësi për të zgjidhur problemet e tregtisë dhe transportit si dhe zhvillimin e marrëdhënieve tregtare midis dy vendeve
Në takimin e zhvilluar në Dhomën e Durrësit, Kryetari i Dhomës së Janinës Dr. Dimitrios Dimitriou theksoi nevojën për një diskutim të menjëhershëm bashkëpunimi midis dy dhomave që janë të lidhura me Forumin e Dhomës së Tregtisë së Adriatikut dhe Jonit.
Është një mundësi që ai vuri në dukje, “në mjedisin e ri ekonomik që po krijohet për të gjetur zgjidhjet e duhura për tregtinë, transportin, shërbimet, turizmin dhe programet, për të përfituar të dy rajonet”, ndërsa Presidenti i Epi Melitirou theksoi se ” kjo është e rëndësishme për bashkëpunimin e të dyve, pasi janë dy fusha me tipare të përbashkëta”, të dy palët ranë dakord që në periudhën e ardhshme të ketë sërish një komunikim dhe të shkëmbehen propozime për një memorandum bashkëpunimi biznesi.
Së fundi, kryetari i Dhomës së Durrësit Z. Alban Isteri udhëhoqi misionin grek në muzeun arkeologjik të qytetit, në qytetin e vjetër të rrethuar nga një kështjellë, ndërsa nuk mungoi të komunikonte me Kryetarin e Dhomës dhe biznesmenë të zonës të cilët nga Pala e tyre tregoi interes të veçantë për hapjen e bashkëpunimit me ekuivalentin e tyre në Epir.