Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Përse Turqia (1)

1. Është një ekonomi në rritje Turqia është ekonomia e 17-të në botë (sipas të dhënave të Bankës Botërore) me një PBB I cili është trefishuar nga viti 2006 deri në vitin2016, duke kaluar nga 231 në 857 miliardë USD. Rritja ekonomike është stabël, me një normë mesatare vjetore të zhvillimit të PBB-së reale prej […]

Gati 20 milionë euro për bujqësinë: Ja skema

Qeveria ka prezantuar së fundi skemën e re mbështetëse nga një fond prej 20 milionë eurosh, që synon që t’i japë zgjidhje rritjes së eksporteve bujqësore. Skema do të mbështesë të gjithë ato produkte bujqësore që kanë peshë në shportën totale të eksporteve, afrimit të sa më shumë fermerëve në organizma të përbashkët dhe politikat […]

6 minuta për të pushtuar klientin

Të jesh hotelier në ditët e sotme nuk është aq e thjeshtë, e megjithatë nuk mjafton më! Shërbimi i klientëve, plotësimi i kërkesave të vecanta, pastërtia dhe higjena, kontabiliteti, menaxhimi i disponueshmërisë, ndryshimi i çmimeve e shumë të tjera nuk mjaftojnë më. Interneti dhe Software tashmë kanë pushtuar botën. Dhe kjo martesë me zhvillimin e […]

Lajme shkurt

Në Shqipëri mungojnë incentivat fiskale Shqipëria është i vetmi vend në rajon që “vuan “për incentiva në taksa, në funksion të rritjes së investimeve të huaja direkte. Një analizë e fundit e Konferences se Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin e Tregtisë dhe Këshillit Rajonal për Bashkëpunim, të titulluar “Vlerësimi i Politikave të Investimeve në Europën […]

Mbështetja e vërtetë për bujqësinë biologjike

Edhe një herë në intervistë me Prof. Ass. Dr. Enver Isufi, si e gjykon ai mbështetjen financiare të shtetit ndaj bujqësisë biologjike. Me fjalë të kuptueshme për të gjithë, ai shpjegon: “Ç´është bujqësia biologjike dhe ku ndryshon ajo nga sistemet e tjera të bujqësisë? “Bujqësia biologjike është ai sistem bujqësie, i cili përdor inpute (plehra, […]

Energjia elektrike për bizneset

Qeveria duket se është duke punuar “me dy turne” për të siguruar liberalizimin e tregut të energjisë elektrike, për të gjithë ata konsumatorë të mëdhenj që aktualisht furnizohen nga rrjeti 35 kilovolt. Ndërkaq, Qeveria dhe OSHEE kanë lajmëruar më shumë se 70 subjekte që të marrin masa për të gjetur në treg energjinë elekterike pë […]

Porti Detar

Thjeshtimi i proçedurave për udhëtarët e automjetet me tragete: kryefjala e Takimit të parë mes drejtuesve të porteve të Durrësit dhe Barit Drejtori i APD, Artjan Qirici; Presidenti i ASP MAM, Ugo Patroni Griffi dhe Adrian Haskaj, Konsull i Pergjithshëm i Shqipërisë në Bari Shkurtimi i kohës së shërbimit dhe thjeshtimi i proçedurave portuale për […]

Interreg Med dhe turizmi

Dy projekte kushtuar dy tipeve të reja të turizmit, atij të sektorit të jahteve dhe atij të peshkimit turistik po mbështeten tashmë në Durrës nga programi Interreg Med i Bashkimit Europian. Projekti i parë, i titulluar iBLUE, po zbatohet nga Dhoma e tregtisë dhe Industrisë Durrës, me partnerë nga Italia, Kroacia (2), Franca, Spanja (2), […]

Porti i Peshkimit, më në fund i peshkatarëve

Pas peripecish që zgjatën gati një vit e gjysëm, Porti i Peshkimit u çlirua nga pushtimi i jahteve, të cilat kanë gjetur strehë të përkohëshme në disa qoshe të kalatave të Portit Detar. Ndërkohë, duhet t’i bashkohemi gëzimit të peshkatarëve, të cilët arritën të ankoronin anijet e tyre vetëm pak ditë para stuhive të kohëve […]

Inçenerimi pa diferencim, një vetëvrasje ekonomike dhe fizike (1)

Ngritja e tre inçeneritorëve në Elbasan, Fier dhe Tiranë ka qenë kohët e fundit tema kryesore e diskutimit nga politika, media dhe sipërmarrja ricikluese. Meqë këto investime do të ishin me pasoja shumë të rënda për industrinë ricikluese, po parashtrojmë në vijim gjykimet mbi këtë situatë të zotit Iljaz Mehmeti, njëri nga përfaqësuesit më aktivë […]

Top

You Might Be Also Interested In: