Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Mundësi biznesi

Agjencia ITA, Seksion i Ambasades Italiane per shkembimet tregtare dhe investimet, ka kenaqesine t’ju prezantoje kompanine, E-Style Srl nga Barletta e italise, e cila eshte e specializuar ne krijimin, prodhimin  dhe kerkimin e  te gjithe pjeseve  dhe materialeve per prodhimin e veshjeve dhe kepuceve, cantave dhe rripave. Kjo firme aktualisht eshte e interesuar te bashkepunoje […]

Përse Turqia (III)

                      Çfarë mund të shesësh Makineri dhe pajisje Ky sektor përfaqëson zërin më të rëndësishëm në Importet Turke (mbas disa artikujve të përdorimit të gjerë). Ndër furnitorët kryesorë gjenden Italia sidomos përsa i përket makinerive për përpunimin e tekstileve, atyre për agrikulturën, për përpunimin e […]

Aftësia e kufizuar, aspak paaftësi

Organizata CoDe Albania – Coherent Development Albania po zbaton në Durrës, projektin me titull “Aftësia e kufizuar nuk është paaftësi. Zhvillim ekonomik përfshirës”, kushtuar 100 të rinjve të moshës 19 -34 vjeç, me aftësi të kufizuar. Projekti financohet nga GIZ, Progami ProSEED. Ai synon të mbështesë fuqizimin social ekonomik të të rinjve me aftësi të […]

Lajme shkurt

Qeveria “ndan” parâ edhe për peshkatarët, ja kush përfiton Qeveria ka miratuar në mbledhjen e fundit kriteret bazë që do të përdoren për përcaktimin e sektorëve që do të mbështeten në bujqësi dhe masën e financimit të tyre. Fondi i miratuar në buxhetin e vitit 2018  do të përdoret për: a) rritjen e konkurrueshmërisë së […]

Shtyhet për dy vjet liberalizimi i energjisë

83 bizneset që furnizohen në tensionin 35 kv, ishin paralajmëruar se deri në fund të muajit shkurt duhet të shkëputeshin nga furnizimi me energji nga Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) dhe të gjenin një furnizues alternativ në tregun e parregulluar. Kjo lëvizje erdhi në kuadër të procesit të liberalizimit të energjisë,  i cili […]

Nga veprimtaria e Portit

Anijet dhe tragetet, afro 220 mijë ton mallra më shumë se sa në vitin 2016 Gjatë vitit 2017 në anijet dhe tragetet që shfrytëzojnë portin e Durrësit janë përpunuar afro 3.7 milion ton mallra të ndryshme, ose 220 mijë ton më shumë se sa në vitin paraardhës. Nga të dhënat e Sektorit të Statistikave mësohet […]

Dinamika e jetës biznesore në Durrës

Prej më shumë se 9 vitesh funksionon pranë Dhomës sporteli i QKB. Me tre nëpunës tepër të kualifikuar, ai performon tashmë si një One-Stop-Shop alternativ i plotë, me shërbime të standarteve europiane në mbështetje të dinamikës së jetës shoqërore të biznesit operues në territorin e Qarkut Durrës. Aplikimet e shumta të biznesit në këtë sportel, […]

Bujqësia Kombëtare

Në numrin e kaluar të kësaj gazete, Prof. Asoc. Enver Isufi  i ka përshkruar zhvillimet e bujqësisë tonë të viteve 1990 – 2010 si kaotike, me ndryshime të shpejta, si një depresion të thellë, por edhe si një fillim të ringritjes së saj. Ndërsa për dekadën e tretë, ai ka mendimin se: “Pas  viteve 2010 […]

Treguesit demografikë dhe biznesi

Çfarë po ndodh me popullsinë e vendit tonë? A është e vërtetetë që ajo po zvoglohet? Cilat janë masat që duhet të aplikojë biznesi si dhe qeveria për të përballuar këtë situatë të re të panjohur? Këto ishin disa nga pyetjet që i drejtuam zotit Koço Broka, ekonomist dhe studjues me përvojë i kësaj fushe. […]

Start up-s në qendër të vëmendjes

a) UAMD për start ups. Pas një pune të përkushtuar me rreth 50 grupe studentësh të vitit të parë, Departamenti i Marketingut i Fakultetit të Biznesit, pranë Universitetit “A. Mojsiu” Durrës organizoi konkursin “Fillo mendo për biznesin tënd”. Një seleksionim i kujdesëshëm nxorri në garë 10 grupet me idetë e biznesit, të cilësuara si më […]

Top

You Might Be Also Interested In: