Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Informacion mbi Tregjet e Huaja: Libani (II)

Ky informacion është marrë i azhornuar nga një Ambasadë e huaj. Dhoma e boton këtë artikull si model të informacionit që sistemi i Dhomave të Shqipërisë do të kërkonte nga sistemi i Ministrisë së Jashtme (Ambasada, Përfaqësi të Huaja në vend dhe jashtë, Agjenci etj) në kuadër të zhvillimit të diplomacisë ekonomike. Treguesit e konkurrueshmërisë […]

Lajme shkurt

Koncesioni për shërbimet detare, kërkohet anulim në gjykatë Koncesioni për shërbimet detare, i shpallur nga ish-Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe i mbyllur me një ofertë fituese prej 238 milionë lekësh të kompanisë Anijet e Shërbimit Detar, ka përfunduar në Gjykatën Administrative të Apelit. Romano Port sh.a, e cila kundërshtoi procedurën qysh në fillimet e […]

OSHEE ndahet në tri pjesë, po çmimi?

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka lajmëruar se Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike pritet të ndahet në tre kompani, sipas kornizës ligjore të miratuar që përfshin modelin e ri të tregut. Tre kompanitë e krijuara do të jenë: OSHEE, Operatori i Sistemit të Shpërndarjes dhe Furnizuesi i Shërbimit Universal dhe së treti. Detyra për […]

Mjaft më vendeve të para për të keq!

Ja vlen gjithnjë të përsërisim thënien e poetit Hajne: “I virtutshëm mund të jesh edhe tek pullë, ndërsa vesi i do të paktën dy veta”. Gjermani i famshëm mund të na ndihmonte të kuptojmë më thellë konstatimet vijuese mbi korrupsionin. Shqipëria shënon në dy vitet e fundit nivelin më të lartë në rajon sa i […]

Interesim i madh, bujqësi e vogël (2)

Bujqësia, një sektor prioritar! Ky informacion lakonik është nxjerrë nga programi ekonomik me 21 objektiva i shpallur nga Qeveria “Rama 2” për vitet 2017 – 2021. Me këtë vlerësim për këtë sektor, iu drejtuam për një intervistë zotit Enver Isufi, i cili mban titullin Professor Assistent Doktor për bujqësinë. Pasi ka shtjelluar idenë e tij […]

Nga veprimtaria në Portin e Durrësit

Tre anije me afro 59 mijë ton qymyr dhe çimento në një javë  6 tetor 2017 Sot në mbëmje në radën portuale pritet anija “Yanning Sea” me gjatësi 190 metra, e cila do të sjellë nga Houston (Teksas-SHBA) një sasi prej 24.193 ton qymyr, porosi e kompanisë kosovare “Lab Oil”. Që nga fillimi i javës […]

Lehtësime, më shumë për të mëdhenjtë

Hotelet me katër dhe pesë yje nuk do të paguajnë tatimfitim për një periudhë 10 vjeçare, nëse arrijnë që të përfitojnë statusin special. Është ky propozim një nga nxitjet më të mëdha fiskale që qeveria ka vendosur që t’u japë investitorëve të ardhshëm në turizëm. Turizmi pa taksa, por vetëm për ata që s’kanë ardhur ende. […]

Vendorët me sytë tek prona dhe biznesi

Një ndryshim thelbësor për taksën mbi pronën, praktikisht “ndërtesat”, është miratuar së fundmi nga Qeveria. Baza e kësaj takse nuk do të jetë më sipërfaqa, por vlera e tregut të vetë ndërtesës. Kështu, në Paketën Fiskale të vitit 2018, të propozuar nga Qeveria, është përcaktuar që taksa e pronës për ndërtesën e banimit të jetë […]

Kur ka treg…

Investojm kur ka një treg …. Kur flitet për tregjet e mallrave dhe të shërbimeve në përgjithësi, gjithmonë merren në konsideratë dy mendimtarë të mëdhenj, Smith dhe Kejnes. I pari ngul këmbë se “duar të padukshme” vetërregullojnë tregjet, pa nevojën e ndërhyrjes së askujt. Ndërkohë, i dyti mbron idenë e ndërhyrjes së shtetit në momente […]

Top

You Might Be Also Interested In: