Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës merr pjesë në takimin në kuadër të Projektit “iBLUE”

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës merr pjesë në takimin në kuadër të Projektit “iBLUE”
Njoftime

Me datë 18-19 Qershor 2019, në kuadër të këtij Projekti, Kryetari i Dhomes z. Alban Isteri  dhe Koordinatori i projektit z. Ilir Rembeci morën pjese në takimin e rradhës të partnerëve të Projektit “iBLUE”, i cili u zhvillua në Lisbonë, Portugali.

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës është partnere në “iBLUE” ,projekt i programit Interreg- Med të financuar nga BE, së bashku  me organizata dhe institucione që vijnë nga 8 shtete të BE, si: Italia, Franca, Kroacia, Sllovenia, Spanja, Portugalia, Greqia dhe Qipro.

Në këtë takim dy ditor u zhvillua trajnimi për metodologjinë e biznesit 3 PBM në prani të kompanive portugeze dhe ekspertëve të projektit.

Në fund të takimit partnerët morën angazhimet për transferimin e modelit biznesor pranë kompanive të sektorit. Dhoma ka një plan veprimi për zbatimin e këtij modeli në kompanitë shqiptare, sigurisht duke ofruar dhe asistencën teknike ndaj bizneseve tona të sektorit për zbatimin e modelit biznesor tri kollonësh, i cili është bazuar në 3 shtyllat kryesore: ekonomike, mjedisore dhe sociale.

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës, nga ana e saj, synon që me anë të zbatimit të projektit “iBLUE” të nxisë ringritjen e sektorit të lundrimit turistik në Shqipëri. Ndihet shumë nevoja për të mësuar dhe adaptuar në Shqipëri  praktikat më të mira dhe kuadri ligjor më i favorshëm i huaj, europian e më gjerë.

Besojmë që aktivitetet e Dhomës në kuadër të projektit “iBLUE” do të jenë edhe një kontribut i çmuar për zhvillimin ekonomik dhe punësimin në vendin tonë.

Shpërndaje këtë lajm
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin