Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

100-vjetori i Dhomës së Tregtisë Durrës/ Meta i akordon titullin e lartë “Për merita të veçanta civile”

Në 100-vjetorin e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Durrës, presidenti Ilir Meta i akordoi këtij institucioni titullin e lartë “Për merita të veçanta civile”. Përmes një postimi në rrjete sociale, Kreu i Shtetit thekson se roli i Dhomës në mbrojtjen e interesave të biznesit ka qenë i pazëvendësueshëm. “Misioni dhe veprimtaria e këtij institucioni ka […]

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës në bashkëpunim me Projektin “Forcimi i Sistemit të Ndërmjetësimit në Shqipëri” organizuan një seancë informuese online lidhur me rolin, përfitimet dhe mënyrën e aplikimit të ndërmjetësimit në fushën tregtare si një mjet i rendësishëm dhe efikas i zgjidhjes së mosmarrëveshjeve.

Më datë 04 shkurt 2021, Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës në bashkëpunim me Projektin “Forcimi i Sistemit të Ndërmjetësimit në Shqipëri” zhvilluan një seancë informuese online lidhur me rolin, përfitimet dhe mënyrën e aplikimit të ndërmjetësimit në fushën tragtare si një mjet i rendësishëm dhe efikas i zgjidhjes së mosmarrëveshjeve. Kjo seancë informuese u zhvillua […]

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës webinar “Menaxhimi i krizës dhe komunikimi i marketingut gjatë Covid-19″

Në 27 Janar 2021 u mbajt  Webinari “Menaxhimi i krizës dhe komunikimi i marketingut gjatë Covid-19 ″, Fokusi në Bosnjë-Hercegovinë dhe Shqipëri, i cili u organizua në bashkëpunim me Dhomën e Ekonomisë dhe Federatës së Bosnjë-Hercegovinës Në këtë webinar moren pjese përfaqësues të Universitetit Aleksander Moisiu Durres dhe Tourism Association Durrës. Kryetari Z.Alban Isteri theksoi […]

Njoftim për pagën minimale dhe maksimale nga periudha Janar 2021

Të nderuar tatimpagues! Ju bëjmë me dije se, duke filluar nga periudha Janar 2021, paga bazë minimale mujore, në shkallë vendi për punonjësit, e detyrueshme për t’u zbatuar nga çdo person juridik apo fizik, vendas apo i huaj, është 30,000 lekë. (VKM nr.1025, datë 16.12.2020) Për efekt të llogaritjes së kontributeve të sigurimeve shoqërore, paga bruto […]

Online Event – Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të Shqipërisë

I nderuar sipërmarrës,Kemi kënaqësinë t’Ju informojmë se, në vijim të bashkëpunimit të shkëlqyer që kemi arritur me Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey, organizojmë në datën 29 janar 2021, ora 10.00 (me orën shqiptare), Forumin e biznesit #Shqipëri – #Turqi Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey është organizata më e madhe dhe më e […]

Isteri: 1200 biznese të mbyllura dhe 35 mijë të papunë në Durrës. Ndërtimi, lokomotiva e ekonomisë në 2021

Tërmeti dhe pandemia i dhanë një goditje të fortë sektorit të biznesit në Durrës. I gjithë viti 2020 shihet nga ekspertët e ekonomisë si një vit krize, ndërsa parashikime deri diku të zymta vijnë edhe për vitin 2021. Në Durrës është konstatuar edhe nga organizmat ndërkombëtarë si BERZH apo Banka Botërore një rudhje e ekonomisë […]

Në Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë Durrës në zbatim të kalendarit të aktiviteteve promovuese, Kryetari Z. Alban Isteri, priti Drejtorin e Përgjithshëm të Pronësisë Industriale znj. Ledina Beqiraj

Fokusi i takimit ishte prezantimi i punës së Drejtorisë së Përgjithshme të Pronësisë Industriale dhe fushatave ndërgjegjësuese që kjo drejtori ka marrë ndër vite në mbështetje të biznesit shqiptar. Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë nxori në pah problematikat që biznesi shqiptar ka hasur në vite dhe shprehu gadishmërinë për bashkëpunim ndërinstitucional me qëllim […]

Njoftojmë subjektet raportuese se, në zbatim të Ligjit nr. 112/2020, është miratuar Vendimi Nr. 1088 datë 24.12.2020 “Për përcaktimin e mënyrës dhe të procedurave të regjistrimit e publikimit të të dhënave për pronarët përfitues, si dhe të njoftimit nga autoritetet shtetërore kompetente e nga subjektet e detyruara”.

Bashkëngjitur , VKM-në e gjeni të publikuar në faqen tonë zyrtare,  në seksionin legjislacioni/legjislacioni për pronarët përfitues/ligje.

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë e Durrësit në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve zhvilluan takim me bizneset për fiskalizimin

Qëllimi i këtij takimi ishte informimi si dhe sqarimi i paqartësive dhe problematikave të hasura në fillimin e implementimit te ketij proçesi të rëndësishëm. Gjithashtu Znj. Ibrahimaj kreu dhe disa takime në subjekte të cilat kanë filluar tashmë të kryejnë transaksionet e tyre të para me entet publike.

Top

You Might Be Also Interested In: