Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Nga veprimtaria në Portin e Durrësit

Tre anije me afro 59 mijë ton qymyr dhe çimento në një javë  6 tetor 2017 Sot në mbëmje në radën portuale pritet anija “Yanning Sea” me gjatësi 190 metra, e cila do të sjellë nga Houston (Teksas-SHBA) një sasi prej 24.193 ton qymyr, porosi e kompanisë kosovare “Lab Oil”. Që nga fillimi i javës […]

Lehtësime, më shumë për të mëdhenjtë

Hotelet me katër dhe pesë yje nuk do të paguajnë tatimfitim për një periudhë 10 vjeçare, nëse arrijnë që të përfitojnë statusin special. Është ky propozim një nga nxitjet më të mëdha fiskale që qeveria ka vendosur që t’u japë investitorëve të ardhshëm në turizëm. Turizmi pa taksa, por vetëm për ata që s’kanë ardhur ende. […]

Vendorët me sytë tek prona dhe biznesi

Një ndryshim thelbësor për taksën mbi pronën, praktikisht “ndërtesat”, është miratuar së fundmi nga Qeveria. Baza e kësaj takse nuk do të jetë më sipërfaqa, por vlera e tregut të vetë ndërtesës. Kështu, në Paketën Fiskale të vitit 2018, të propozuar nga Qeveria, është përcaktuar që taksa e pronës për ndërtesën e banimit të jetë […]

Top

You Might Be Also Interested In: