Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Kush (nuk) do (nuk) na dëgjon

U mbushën dy vjet që Dhoma shpërndan online gazetën e saj T&I Durrës. Kjo gazetë ka synuar, sigurisht, të përmbushë misionin themelor të Dhomës, promovimin e interesave të antarëve të saj, gjithnjë në harmoni me zhvillimin ekonomik dhe shoqëror të territorit të Qarkut Durrës, si edhe më gjerë. Me formulimin dhe artikulimin e këtyre interesave, […]

Jahtet në lëvizje

Nisja e sezonit turistik të lartë ka nxitur Drejtorinë e Përgjithshme Detare të lëshojë dy udhëzime të njëpasnjëme, në muajt maj dhe qershor, për të lehtësuar lundrimin turistik në detet Adriatik dhe Jon. Më së fundi bëhet i qartë dallimi ndërmjet anijeve të kënaqësië (for pleasure) dhe atyre për pasagjerë, sikundër barazohen të huajt me […]

Investimet, pse duhet një ligj i ri

Korporata Ndërkombëtare Financiare (IFC) ka parashtruar në një prezantim të sajin për Këshillin e Investimeve (KI) arsyet pse Shqipëria ka nevojë për një ligj të ri  gjithëpërfshirës në fushën e investimeve. Prezantimi “Përafrimi i Legjislacionit Shqiptar me Praktikat më të Mira Ndërkombëtare”, që mban “firmën” e Marc Reichel, ekspert i IFC, nënvizon se ligji aktual […]

Që Bujqësia të përparojë (2)

A ka bujqësia shqiptare produkte, në sasi dhe cilësi për t’u eksportuar, a mund të shtohen ato? Realiteti i sotëm flet për shumë mundësi, që mund të krijohen edhe në sajë të bashkëpunimit edhe me partnerë të huaj, me një vëmendje të veçantë ndaj grumbullimit, ruajtjes, perpunimit, amballazhimit, standartizimit te produkteve dhe lendeve te para. […]

Forumi “Sfidat dhe mundësitë”, Shqipëri -Mali i Zi

Provomovimi i marrëdhënieve ekonomike midis dy vendeve, nismat pozitive dypalëshe për nxitjen e bashkëpunimit afatgjatë në fushën e tregtisë dhe rritjes së investimeve. Ky ishte, sipas Znj. Ines Muçostepa, lajtmotivi i forumit biznesor Shqipëri – Mali i Zi me temë “Sfidat dhe Mundësitë”, i cili i zhvilloi punimet këtë fillim korriku në qytetin e Shkodrës. […]

Nga veprimtaria e Portit

Infopoint për turistët me kroçera dhe 75 çadra mirëseardhjeje në port Një pikë informacioni për udhëtarët e kroçerave dhe jahteve do të funksionojë gjatë gjithë sezonit turistik në portin e Durrësit. Gjithçka është instaluar sot pasdite në sheshin pranë Drejtorisë Ekzekutive të APD, në kuadër të një projekti që mbështetet nga Ministria e Turizmit dhe […]

Kolazh për energjinë

Shqipëri-Kosovë për energjinë elektrike Gazeta ka shkruar vazhdimisht për energjinë elektrike dhe sidomos për disa handikape, të cilat lidhen me çmimin e energjisë dhe kostot që përcaktojnë këtë çmim. Një forum i dytë ndërkombëtar, i mbajtur në mes të muajit qershor në Prishtinë, na shtyu t’i rikthehemi kësaj teme që prek seriozisht sipërmarrjet shqiptare dhe […]

Skemë e TVSH vetëm për TAP?!

Një propozim i ri i Qeverisë për sa i përket skemës së TVSH-së është tashmë në axhendën e Kuvendit të Shqipërisë. Propozimi ka lidhje me projektin TAP. Propozimi i ri synon të kombinojë sistemin e autofaturimit me sistemit tradicional të aplikimit të TVSH-së. Duke marrë në konsideratë jo vetëm rimbursimin e përshpejtuar të TVSH-së për […]

Lajme shkurt

• Qeveria shqiptare “humbet” transparencën Transparenca e qeverisë shqiptare është përkeqësuar këtë vit në krahasim me atë të kaluarin, jo vetëm me veten por edhe me fqinjët e tjerë rajonal. Në këtë përfundim arrin indeksi i transparencës për 2018-ën nga Instituti Metamorphosis. Vendi ynë renditet i katërti ndër 6 vendet e Ballkanit Perëndimor. Bosnje Hercegovina […]

Tregtia Nderkombetare, Përse Qipro (I)

Ky informacion është marrë i azhornuar nga një Ambasadë e huaj. Dhoma e boton këtë artikull si model të informacionit që sistemi i Dhomave të Shqipërisë do të kërkonte nga sistemi i Ministrisë së Jashtme (Ambasada, Përfaqësi të Huaja në vend dhe jashtë, Agjenci etj) në kuadër të zhvillimit të diplomacisë ekonomike.  Përse Qipro (I) […]

Top

You Might Be Also Interested In: