Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Bujqësia Kombëtare

Në numrin e kaluar të kësaj gazete, Prof. Asoc. Enver Isufi  i ka përshkruar zhvillimet e bujqësisë tonë të viteve 1990 – 2010 si kaotike, me ndryshime të shpejta, si një depresion të thellë, por edhe si një fillim të ringritjes së saj. Ndërsa për dekadën e tretë, ai ka mendimin se: “Pas  viteve 2010 […]

Treguesit demografikë dhe biznesi

Çfarë po ndodh me popullsinë e vendit tonë? A është e vërtetetë që ajo po zvoglohet? Cilat janë masat që duhet të aplikojë biznesi si dhe qeveria për të përballuar këtë situatë të re të panjohur? Këto ishin disa nga pyetjet që i drejtuam zotit Koço Broka, ekonomist dhe studjues me përvojë i kësaj fushe. […]

Start up-s në qendër të vëmendjes

a) UAMD për start ups. Pas një pune të përkushtuar me rreth 50 grupe studentësh të vitit të parë, Departamenti i Marketingut i Fakultetit të Biznesit, pranë Universitetit “A. Mojsiu” Durrës organizoi konkursin “Fillo mendo për biznesin tënd”. Një seleksionim i kujdesëshëm nxorri në garë 10 grupet me idetë e biznesit, të cilësuara si më […]

Dialog apo fasadë

Pak ditë më parë, Qeveria mori nismën të ndryshojë disa nene të ligjit që rregullon veprimtarinë e Këshillit Ekonomik Kombëtar (KEK). Sipa relacionit shoqerues duket sikur Qeveria e ka zgjidhur tashmë problemin e njohur të dialogimit me sipërmarrjen. A është tamam kështu? KEK ishte mekanizmi që thirri në ndihmë Qeveria Rama 1 për një frymë […]

Top

You Might Be Also Interested In: