Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Kush (nuk) do (nuk) na dëgjon

Gjashtë artikujt e risjellë në vijim shprehin publikisht “zërin” e Dhomës për çështje të rëndësishme të zhvillimit ekonomik dhe shoqëror të vendit, por edhe të qarkut Durrës. Për to ka pasur mjaft reagime pozitive dhe mbështetëse, sikundër edhe shumë heshtje. Në të vërtetë, shumë nga çështjet e ngritura në këto artikuj kanë vlerë, edhe pse […]

Kredia e “butë” italiane në Durrës

Përse quhet e “butë”, përse quhet italiane? A është thjesht një reklamë e radhës apo kjo kredi funksionon realisht? A janë të interesuara bankat ta lëvrojnë këtë kredi? Këto ishin pyetjet kryesore, të cilave u dha përgjigje të plotë trajnimi i zhvilluar javën e fundit të shtatorit, në ambjentet e hotel “Palace”, në Plazhin e […]

Dixhitalizimi i Dhomave dhe i Sipërmarrjes shqiptare

Në mesin e majit shtator, në hotel “Tirana International” u zhvillua një seminar shumë domethënës për Dhomat e Tregtisë në Shqipëri . Ai u organizua dhe u financua nga TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange), një instrument i fuqishëm i Komisionit Europian.  Seminari u mbështet nga Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipëri […]

Ulja e pragut të TVSH nuk rrit të ardhurat

Në fillimin e këtij viti Qeveria Shqiptare ndërmori një nismë që të ndryshonte pragun e rregjistrimit në tatimin mbi vlerën e shtuar. Ndryshimi ligjor u bë aktiv në muajin prill 2018. Nuk kishte ndonjë studim, as ndonjë analizë se sa sipërmarrje do të ndryshonin përgjegjësinë tatimore ekzistuese. Nuk kishte asnjë studim dhe as observim se […]

Top

You Might Be Also Interested In: