Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Interesim i madh, bujqësi e vogël (1)

Bujqësia, një sektor prioritar! Ky informacion lakonik është nxjerrë nga programi ekonomik me 21 objektiva i shpallur nga Qeveria “Rama 2” për vitet 2017 – 2021. Me këtë vlerësim për këtë sektor, iu drejtuam për një intervistë zotit Enver Isufi, i cili mban titullin Professor Assistent Doktor për bujqësinë. Ai shprehet: “Nga publikimet zyrtare pranohet […]

Nga veprimtaria në Portin e Durrësit

Brenda një jave katër anije me grurë në kalatat e portit Katër anije me grurë do të përpunohen brenda kësaj jave në kalatat e portit të Durrësit. Dy prej tyre po përpunohen aktualisht në kalatat 4 dhe 5, ndërsa dy të tjera janë programuar të ankorohen në port brenda kësaj jave. Nga Sektori i Statistikave, […]

Mbi projektin ‘iBlue’

Siç ju kemi informuar, Dhoma është tashmë një partner në projektin iBlue në kuadër të projektit Interrg Mediterranean. Ky projekt ka hyrë në fazën e zbatimit të tij. Nga 9 partnerët që janë Institucione akademike dhe organizata biznesi që ofrojnë dhe operojnë në vendet e Mesdheut si : Italia, Kroacia, Franca, Greqia, Qipro, Portugalia dhe […]

Taksat në ndihmë të zhvillimit të territorit

Një ulje e vogël e rëndesës fiskale në programin e qeversië, e pëlqyeshme si trend nga ana e sipërmarrjes. Kështu, pritet të miratohen nga Kuvendi: Zvoglimi i Tatimit mbi të ardhurat nga punësimi (TAP) për pagat 130,000 Lekë nga 23% në 18% e shumës mbi 130,000Lekë Zvoglimi i Tatimit mbi Fitimin për kompanitë e IT […]

Parale me…

Qeveria e re “Rama 2” ka bërë tashmë betimin dhe ka shpallur programin e saj me 21 objektiva. 1 Rritja ekonomike 5.5 përqind e PBB 12 Mbrojtje, përkujdesje dhe përfshirje shoqërore 2 Ulje e Borxhit Publik nën 60 përqind të PBB 13 Mbështetje, integrim dhe dinjitet ish të përndjekurve politikë 3 220 mijë vende të […]

Top

You Might Be Also Interested In: