Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Energjia e liberalizuar, më e shtrenjtë

Liberalizimi i tregut të energjisë elektrike, sikundër ishte edhe parathënë, ka filluar të shfaqë problemet e para. I nisur me nxitim, i pa axhustuar me mendimin dhe pervojën e biznesve të fushës, i anuluar dhe rianuluar disa herë në afatet e zbatimit të tij, tashmë tregu i energjisë së libëralizuar po vuan pasojat e një […]

Fermerët, “nipti” dhe fondet

Ka dy pamje, të cilat të bëjnë shumë përshtypje, kur flitet për fermerët dhe fiskalizimin e tyre. Pamja e parë e shprehur në shifra tregon se nga 354 mijë fermerë në të gjithë vendin, vetëm 40.265 prej tyre janë të dukshëm për shtetin dhe disponojnë një “nipt” për aktivitetin e tyre. Ky dokument i identifikon […]

Strukturat turistike akomoduese

Zyrtartisht deklarohet se vitet e fundit Shqipëria është konfirmuar si një destinacion turistik në ngjitje të majave të turizmit europian, duke tërhequr miliona vizitorë të huaj, trend i cili pritet të vazhdojë me të njëjtin ritëm për dekadën në vijim. Megjithatë, një nga aspektet kryesore në pritjen e turistëve, strukturat akomoduese, pra hotelet, motelet, bujtinat, […]

Lajme shkurt

Rritet numri i bizneseve që “përfitojnë” parà Zgjerimi i numrit të bizneseve të profileve të ndryshme, që përfitojnë mbështetje financiare nga buxheti i shtetit do të shkojë në 255 të tillë, në tre vitet në vijim. Ministria e Financave dhe Ekonomisë do të ketë një rritje të buxhetit deri në 65.6 miliardë lekë në 2021 […]

Innoventer

Në pesë vende të Rajonit: Shqipëri, Bullgari, Maqedoni, Greqi dhe Qipro, për herë të parë vjen një paketë dhe një kurs trajnimi inovativ, për sipërmarrjet e vogla dhe të mesme, si dhe sipërmarrjet sociale. Paketa e trajnimit për sipërmarrësit është krijuar dhe po zbatohet në pesë vendet e Rajonit në kuadër të Projektit INNOVENTER – […]

Përse Qipro (II), Tregtia ndërkombëtare.

Ky informacion është marrë i azhornuar nga një Ambasadë e huaj. Dhoma e boton këtë artikull si model të informacionit që sistemi i Dhomave të Shqipërisë do të kërkonte nga sistemi i Ministrisë së Jashtme (Ambasada, Përfaqësi të Huaja në vend dhe jashtë, Agjenci etj) në kuadër të zhvillimit të diplomacisë ekonomike. Përse Qipro (II) […]

NJË BIZNES, NJË LLOGARI ME SHTETIN

Pas dy seminareve, kushtuar gjetjes përkatësisht të rrugëve për uljen e çmimit të energjisë elektrike dhe të karburanteve, seminar 5 Maj 2017 “Mundësi të zbatimit të TVSH në favor të biznesit” përbën një realizim tjetër të misionit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Durrës: mbrojtja e interesave dhe rritja e aftësive konkurruese të biznesit operues […]

MADE IN ALBANIA, KREJTËSISHT I MUNDUR

Kompania “Blead”, një nga më se 60 kompanitë e Qarkut të Durrësit të sektorit fason të veshmbathjeve, ka qënë pjesë e panairit ndërkombëtar “Intertex Milano”, që u zhvillua në fillim të këtij shtatori. Në një intervistë të shkurtër, përfaqësuesja e kësaj kompanie, Znj. Diana Cukali, me një përvojë të konsiderueshme pune në këtë sektor, është […]

Veliera

Është prezantuar publikisht projekti “Veliera”, një tjetër projekt madhor në vazhdën e investimeve të Bashkisë Durrës, i cili do t´i japë Durrësit një shesh të ri urban përpara Portit. Sheshi i ri publik do të ketë një sipërfaqe prej 12 mijë metra katror dhe vela mbi të do të jetë 2 mijë metra katror. Projekti […]

Kush (nuk) do (nuk) na dëgjon

U mbushën dy vjet që Dhoma shpërndan online gazetën e saj T&I Durrës. Kjo gazetë ka synuar, sigurisht, të përmbushë misionin themelor të Dhomës, promovimin e interesave të antarëve të saj, gjithnjë në harmoni me zhvillimin ekonomik dhe shoqëror të territorit të Qarkut Durrës, si edhe më gjerë. Me formulimin dhe artikulimin e këtyre interesave, […]

Top

You Might Be Also Interested In: