Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

POZICIONIM, SIPËRMARRJA DHE SHTETI

Misioni i Dhomës është promovimi i sipërmarrjes së lirë si premisa themelore e zhvillimit ekonomik dhe shoqëror të territorit të Qarkut Durrës. Ky përcaktim e orienton Dhomën që të përqëndrojë burimet dhe ekspertizën e saj tek ato politika prioritare që rigjallërojnë ekonominë e komunitetit tonë dhe më gjerë, që krijojnë vende të reja pune, që nxisin […]

SYTË TEK ÇMIMET…

Është një thirrje kujtesë në supermarkete, të cilat nuk duan të kenë probleme me blerësit tek arka. Por, tek çmimet i kanë sytë edhe të gjithë ata që interesohen për stabilitetin ekonomik të vendit, sepse çmimet janë “semaforët” që shërbejnë për të drejtuar trafikun delikat të kërkesës dhe ofertës! Sipas studiuesve, kemi një problem serioz […]

PËRSE KËRKOJMË ANTARSIMIN E DETYRUAR

U bënë disa muaj që diskutohet akoma projektligji me “pro” dhe “kundra” mbi kthimin e antarsimit të detyruar në dhomat e tregtisë, për kategorinë “Biznesi i Madh”. Në fakt, propozimi vjen nga vetë Qeveria, e cila synon të gjejë tek dhomat një “interlokutor” bashkues për dialogun me biznesin vendas dhe njëherësh një përfaqësues të organizuar […]

Tregtia ndërkombëtare. Përse Tunizia (II)

Ky informacion është marrë i azhornuar nga një Ambasadë e huaj. Dhoma e boton këtë artikull si model të informacionit që sistemi i Dhomave të Shqipërisë do të kërkonte nga sistemi i Ministrisë së Jashtme (Ambasada, Përfaqësi të Huaja në vend dhe jashtë, Agjenci etj) në kuadër të zhvillimit të diplomacisë ekonomike. Çfarë të shesësh […]

Lajme shkurt

FMN i “heq veshin” Bankës së Shqipërisë Portofolat e kredisë me rrezik të lartë në bankat tregtare në Shqipëri duhet të monitorohen nga një autoritet mbikëqyrës i huaj. Kështu i ka sugjeruar Bankës së Shqipërisë, stafi i Fondit Monetar Ndërkombëtar, pasi një autoritet i jashtëm mbikëqyrës do të japë një vlerësim me korrekt për të […]

BERZH, miliona euro për turizmin dhe agrobiznesin

Sipërmarrësit shqiptare kanë një mundësi të re për të siguruar kapital të lirë për biznesin e tyre. Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim ka shpalosur ditët e fundit në Tiranë një angazhim të dukshëm për të mbështetur me kredi sektorët me potencial më të lartë, ku duhet të përqendrohet zhvillimi i ekonomisë, që janë agrobiznesi […]

Energjia, sfidat e komercializimit

Dhoma ka qenë shumë aktive në diskutimet me ERE për vendosjen e tarifave dhe çmimeve të energjisë elektrike sipas kostove reale te operatorëve të mëdhenj. Në thelb, Dhoma ka argumentuar që çmimi i energjisë elektrike në Shqipëri vetëm mund të ulet, sepse shumica e saj prodhohet nga uji. Në ditët e sotme po flitet shumë […]

Që Bujqësia të përparojë (1)

Për bujqësinë si sektor prioritar i ekonomisë shqiptare dhe për rrugët e mundëshme të zhvillimit të saj është diskutuar dhe shkruar jo pak. Fakti që ky sektor jep afro 18% të PPB shqiptar ka shtyrë shumë specialistë dhe sigurisht politikanë të përfshihen me ide, vizione dhe argumentime mbi drejtimet kryesore të zhvillimit të ardhëm të […]

Nga veprimtaria e Portit

Studentë nga Gjermania, Franca dhe vendi ynë, vizitë për portin e Durrësit Një grup studentësh gjermanë, francezë dhe shqiptarë vizituan sot në mesditë portin e Durrësit, në kuadër të projektit “Ideas and Action for Europe: Energy and Environment in the 21st Century”. Veprimtaria është organizuar nga Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim, me mbështetjen e “Centre […]

Transport modern, udhëzim i vjetruar

Me kërkesë të një grupi kompanish antare, të sektorit të transportit ndërkombëtar, të përfaqësuar nga “Pelikan shpk”, Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Durrës i ka dërguar një letër Ministrisë së Financave, me kërkesa të argumentuara për ndryshimin e një udhëzimi, i cili është kthyer  në problematik për vepritarinë e tyre në ditët e sotme. Duke […]

Top

You Might Be Also Interested In: